UWAGA – WAŻNE INFORMACJE

Szanowni Państwo,
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz Dzieciom i Młodzieży AUXILIUM robi wszystko, by w obecnej sytuacji sprostać płynnej realizacji potrzeb naszych podopiecznych.
Ze względów bezpieczeństwa tymczasowo (do odwołania) zawiesiliśmy bezpośrednie spotkania w biurze fundacji, zaprzestaliśmy organizowaniu i planowaniu wydarzeń sportowych, kulturalnych, rozrywkowych.
Nie prowadzimy zbiórek publicznych.
Na tę chwilę prowadzimy jedynie zbiórka 1% podatku – jeśli rozliczacie się Państw z Urzędem Skarbowym zwracamy się z serdeczną prośbą o przekazanie 1% naszym podopiecznym. W najbliższym czasie to prawdopodobnie jedyna forma pomocy jaką zrealizujemy, a także jedyna forma wsparcia finansowego jaka wpłynie na subkonta naszych podopiecznych.Dzięki Państwa ofiarności kondycja finansowa fundacji pozwala na stabilną i płynną realizację bieżących potrzeb podopiecznych, na opłacanie z subkont podopiecznych wniosków finansowych kierowanych do fundacji, pomoc w sytuacjach kryzysowych czy wyjątkowych.
Informujemy także, że aktywnie włączamy się w akcje pomocowe dla potrzebujących Szpitali.

Informacja dla opiekunów podopiecznych:
1. Prosimy o wysyłanie wniosków finansowych na adres fundacji – ul. Regis 2, 32-700 Bochnia poprzez Pocztę – listem zwykłym.
2. Dla bezpieczeństwa prosimy, byście Państwo robili skany wysyłanych do nas dokumentów. 3. Dokumenty będą przez nas odbierane ze skrzynki listowej przy Regis 2 w każdy piątek.
4. Nie gwarantujemy odbioru listów poleconych z Poczty.
5. Prosimy o niewysyłanie dokumentacji niekompletnej, bez koniecznych załączników.
6. W dalszym ciągu obowiązują wszelkie założenia rozliczeń, zgodne z regulaminem obowiązującym w fundacji.
7. W przypadku wystąpienia pilnej konieczności opłacenia zakupu, przy jednoczesnym stanie zerowym subkonta prosimy o kontakt mailowy na adres biuro@auxilium-fundacja.org.pl
8. Kontakt mailowy sugerujemy także w przypadku potrzeby sprawdzenia stanu subkonta – maile są sprawdzane codziennie.
Zdajemy sobie sprawę z tego, że najbliższe tygodnie, a być może nawet miesiące będą szczególnie ciężkie.
Będziemy starali się realizować wszelkie potrzeby na bieżąco.
Z poważaniem Zarząd fundacji Auxilium