Do IV Charytatywnego 24h Biegu Górskiego został już tylko miesiąc!

Dokładnie za miesiąc na starcie IV Charytatywnego 24h Biegu Górskiego staną pierwsi zawodnicy – już nie możemy się doczekać tej chwili!

W tej edycji Biegu udział weźmie 16 drużyn, których przedstawiciele rywalizować będą na kilometrowej pętli w Parku Rodzinnym Uzbornia prowadzącej w dół i w górę, w większości po ścieżkach, na których biegaczom nieustannie towarzyszyć będzie piach, błoto, wystające konary drzew, skarpy i uskoki. Sześcioosobowe drużyny przez 24 godziny pokonają około 100-200 kilometrową trasę, osiągając w tym czasie nawet 10.000 metrów przewyższenia w terenie.

W sportowej rywalizacji wygra drużyna, która przebiegnie najwięcej jednokilometrowych okrążeń w ciągu 24 godzin. Ze względu na wymagającą trasę, trudności oraz dystans – każda startująca drużyna będzie zwycięzcą!

Najważniejsze informacje o Biegu:

Start Biegu: 31 sierpnia, godzina 11.00

Limit czasu: 24 godziny

Miejsce startu: Park Rodzinny Uzbornia

Cel Biegu: wsparcie Podopiecznych Fundacji Auxilium.

Już dzisiaj zapraszamy Was do kibicowania zawodnikom, przed którymi nie lada wyzwanie. Koniecznie zapiszcie sobie tę datę w kalendarzach!

Czekamy na Was 31 sierpnia przed amfiteatrem w Parku Rodzinnym Uzbornia!

Donatorzy Biegu:
UMWM Małopolska
UM Bochnia

Darczyńcy, którzy już wsparli nasz Bieg (w kolejności alfabetycznej):
HAL-MONT Firma Inżynieryjno-Usługowo-Montażowa
P-BUD Przemysław Birkowski

Patron medialny: Bochnianin.pl

Projekt logo: Patryk Salamon

Dostępność: Logo reprezentuje 24-godzinny charytatywny bieg górski odbywający się w Bochni na terenie Uzborni. Grafika przedstawia okrągłe logo z napisem „IV 24H Charytatywny Bieg Górski” wokół górnej połowy oraz „Bochnia Uzbornia” wokół dolnej połowy. Centralny obraz jest podzielony pionowo na dwie części: lewa strona przedstawia scenę dzienną z niebieskim niebem, chmurami i słońcem, podczas gdy prawa strona przedstawia scenę nocną z ciemnoniebieskim niebem i gwiazdami. W środku okręgu znajduje się zielone wzgórze, a na środku wzgórza znajduje się symbol w kształcie serca, z kolorami podzielonymi na czerwony i niebieski.