Akcja BOCHNIA DLA POWODZIAN

BOCHNIA DLA POWODZIAN

W obliczu tragedii wielu tysięcy mieszkańców ościennych województw połączmy siły i po raz kolejny pokażmy, że nie jest nam obojętny los innych.
Fundacja Auxilium uruchomiła subkonto do wpłat, które zostaną przeznaczone na zakup artykułów najbardziej potrzebnych ofiarom powodzi. Nie uda nam się pomóc wszystkim poszkodowanym, nasze wsparcie kierujemy do Gminy Głuchołazy, której mieszkańcy ucierpieli w wyniku powodzi.

Dane zbiórki:
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz Dzieciom i Młodzieży AUXILIUM
Ul. Brzeźnicka 55D, 32-700 Bochnia
Alior Bank: 39 2490 0005 0000 4600 0015 9289
Dopisek: BOCHNIA DLA POWODZIAN

Dodatkowo OSP Chodenice uruchamia zbiórkę rzeczową: latarki, żywność z dłuższym terminem ważności (niewymagające gotowania), łopaty, woda, środki czystości.

• Wtorek – 16:00-19:00
  • Środa – 16:00-19:00
  • Czwartek – 16:00-19:00

Miejsce zbiórki rzeczowej: Remiza OSP Chodenice

Zebrane dary przewieziemy do Gminy Głuchołazy w piątek 20 września.

Jesteśmy w kontakcie z Gminnym Zespołem Zarządzania Kryzysowego w Głuchołazach, na bieżąco będziemy informować o sytuacji i zapotrzebowaniu.

Organizatorzy:
OSP Chodenice
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz Dzieciom i Młodzieży Auxilium
KWW Reaktor B7 Inspirujemy zmiany
Klub Radnych Reaktor B7

Przyłącz się. Twoja poMOC ma MOC!!

Dostępność: na obrazku widzimy czerwony symbol na białym tle. Jest to znak ostrzegawczy w formie trójkąta, w którym znajduje się wykrzyknik. Pod trójkątem widnieje rysunek fal symbolizujących wodę. Trójkąt z wykrzyknikiem jest umieszczony na słupku, który zdaje się być zanurzony w wodzie. Ten obrazek ostrzega przed niebezpieczeństwem związanym z wodą, sugerując zagrożenie związane z powodzią.